آزمایش Polish section

آزمایش Polish section كاني شناسي در آمتیش شرق صورت میگیرد

 

 

كاني شناسي :

  بيشترين حجم مقطع را كاني پيريت با تركيب شيميائي FeS2 اشغال نموده است . و به مقدار جزئي كاني هاي كووليت  (Covellite CuS) و كالكوپيريتChalcopyrite CuFeS2) ( كه در زمينه اي از گانگ پراكنده اند مشاهده مي شود . در نور پلاريزه انعكاسي پيريت با رنگ زرد مايل به سفيد و كالكوپيريت با رنگ زرد طلائي تر و بورنيت به رنگ آبي نيلي ديده مي شود.

   بافت :

در مقطع بافت هاي متقاوت مشاهده مي شود . بافت غالب توده اي و متراكم است كه شامل بلورهاي متراكم از پيريت مي باشد (massive texture)  علاوه بر اين بافت جانشيني (replacement texture) در مقطع مشاهده مي شود كه اين جانشيني در بلورهاي پيريت توسط گانگ صورت پذيرفته و گاهي تمام بلور را جانشين شده و تنها يك حاشيه نازك از آن باقي مانده است و تشكيل يك نوع آتول را داده است (Atoll texture)   همچنين اين نوع بافت را در جانشيني كووليت به جاي كالكوپيريت  در برخي نقاط ديده مي شود.

بافت ديگر قابل مشاهده بافت خرد شده يا برشي است (Brecciated texture) كه در آن دانه هاي پيريت به درجات متفاوت خرد شده و نشان دهنده فشارهاي ثانويه و جابجائي پس از تشكيل مي باشد.

     توصيف عمومي و ارتباط مينرالي :

در بافت متراكم از پيريت بلورهاي شكل دار)  (euhedral   و نيمه شكل دار (subhedral)  از پيريت ديده ميشود كه به طور فشرده در كنار هم قرار دارند . فضاي خالي موجود در بين ذرات پيريت را گانگ يا باطله پر كرده است درحاشيه اين فضا ها ديواره منظم و شكل دار پيريت بهتر از ساير مناطق ديده مي شود . در واقع اين فضاها به طور ثانويه با گانگ پر شده و در مواردي هم اين گانگ توانسته است در كاني از قبل موجود (پيريت ) نفوذ كرده و جانشين شود . در داخل گانگ ذرات بسيار كوچك از كالكوپيريت كه در حاشيه با كاني ثانويه